Diensten

LaNSCO United

Inkopen met impact wordt nu wel heel makkelijk!

LaNSCO United is een afzonderlijk platform. Je vindt er alle producten en diensten van ondernemers aangesloten bij sociale coöperaties in Nederland. Als je jouw inkopen doet via LaNSCO United draag je actief bij aan een sociale en duurzame economie, terwijl je onverminderd geniet van mooie producten of diensten. Je ondersteunt zo de mensen voor wie de weg naar regulier ondernemerschap of loondienst niet werkt, maar die vanuit een sociale coöperatie toch meedoen aan de maatschappij en hun onderneming opbouwen.

Tools

LaNSCO biedt sociale coöperaties en gemeentes alle ondersteuning die zij nodig hebben om mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ weer te laten participeren in de samenleving. Wij ondersteunen bij de start en ontwikkeling van een sociale coöperatie (Soco), in een succesvolle samenwerking tussen Soco en gemeente, bij dagelijkse werkzaamheden en door het beschikbaar stellen van ons uitgebreide netwerk. Onze kennis en tools vind je op ons intranet. Heb jij nog geen account? Neem contact met ons op!

We hebben een groot deel van onze meer dan tien jaar ervaring beschikbaar voor onze leden via een intranet en dat daar nog steeds informatie bijkomt oid

Ondersteuning bij de start

Heb jij een welzijnsachtergrond of ben je een ondernemer met een hart voor mensen? Wil jij graag met mensen laten participeren op de arbeidsmarkt? Soms lukt dat hen niet door allerlei omstandigheden. Toch hebben deze mensen wel een mooi talent en jij herkent dit. Daarom zie jij een kans om een sociale coöperatie te starten en het leven van deze mensen te beteren. Met jouw sociale coöperatie helpt je hen ondernemen vanuit de bijstand.

 

Als initiatiefnemer moet je een aantal zaken regelen. Je kunt denken aan persoonlijke en zakelijke begeleiding van leden, signaleren van behoeften per lid, motiveren en enthousiasmeren, verzorgen van trainingen, aanspreken van het eigen netwerk om leden daaraan te koppelen, organiseren van gemeenschappelijke activiteiten, een fysieke ruimte om samen te komen, overleg met gemeenten, etc. Uiteraard ondersteunt LaNSCO je daarin! Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven van het nieuws van LaNSCO? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.