Wat kan LaNSCO voor je betekenen?

Wil je een sociale coöperatie (Soco) opzetten of zoek je ondersteuning voor een bestaande Soco? LaNSCO helpt Soco’s bij alles wat zij onderweg kunnen tegenkomen. Bij de start kunnen we bijvoorbeeld helpen met voorbeelddocumenten, subsidieaanvragen en het opstellen van begrotingen. Daarnaast brengen we initiatiefnemers graag in contact met collega’s die meer ervaring hebben. Zo kun je vanuit de praktijk allerlei ideeën en praktische tips meekrijgen. Samen zorgen we ervoor dat jouw Soco goed is opgezet en sterk staat in de onderhandelingen met allerlei instanties.

Vertegenwoordiging bij de gemeente

Een belangrijke rol van LaNSCO is die van coach in de omgang met de gemeente. Als de gemeente geen initiatiefnemer is, kan het soms wat moeite kosten om de verantwoordelijken in het sociaal domein te overtuigen van de waarde van een sociale coöperatie. LaNSCO heeft dan de ervaring, de autoriteit én de argumenten om toch de weg te vinden naar succesvolle samenwerking.

Hulp bij het dagelijks beheer

Een Soco beheren is verantwoordelijk werk. Als meer ondernemers zich aansluiten, wordt het soms moeilijk om de Soco te managen. Iedereen heeft eigen ideeën, er moeten financiële afspraken gemaakt worden en er is sluitende administratie nodig. LaNSCO kan jou helpen bij dit soort organisatorische zaken. Als landelijke organisatie kennen we veel verschillende Soco’s en weten we dus ook heel goed wat er nodig is. We weten wat er allemaal kan. Schakel ons tijdig in zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden.

Wil je een sociale coöperatie starten of ben je al bezig en heb je hulp nodig om vérder te komen? Neem gerust contact met ons op. LaNSCO is er om sociaal ondernemers te helpen samen te werken aan een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

Ondersteuning bij de start

Zie jij een kans om een sociale coöperatie te starten en het leven van een groot aantal mensen te beteren? Door jouw sociale coöperatie te starten, help je mensen ondernemen vanuit de bijstand. Bij het starten van een sociale coöperatie komt veel kijken. LaNSCO kan je daarin ondersteunen!

Openingsfoto: © Oranje Fonds