Dit interview is de eerste in de reeks van inspirerende interviews met onze coördinatoren. We geven het woord aan Jacqueline Boots, die niet alleen haar tijd en energie wijdt aan LaNSCO, maar ook actief is bij de sociale coöperatie Lichtpunt en Pangea Incubator in Alkmaar.

Waar haal jij vreugde uit?

Jacqueline: “Ik vind het echt fantastisch om mensen te ondersteunen die momenteel een bijstandsuitkering of andere uitkering ontvangen. Het gaat dan over het doorbreken van de vicieuze cirkel waar mensen in zitten. Weer participeren, je kwaliteiten inzetten en bezig zijn met de positieve aspecten van het leven. Het raakt me iedere keer weer als de deelnemers van een sociale coöperatie zeggen trots te zijn op zichzelf en vooral dat ze een positief voorbeeld zijn voor hun kinderen, zodat ook zij trots zijn op hun ouders.”

Wat houdt jou ‘s nachts wakker?

“Als ik merk dat mensen hun interesse verliezen, wanneer het groepsproces niet soepel verloopt en ik mensen niet in beweging krijg. Ook houdt het me wakker als er te weinig deelnemers worden aangemeld of als het niet lukt qua vooruitgang met een deelnemer. In mijn werk hecht ik veel waarde aan samenwerking, vooruitgang en eerlijkheid.”

Waarin blink jij uit?

“Mijn talent ligt in het organiseren van evenementen, het geven van trainingen, business coaching en het enthousiasmeren van mensen. Ik ben goed in het geven van feedback zonder anderen aan te vallen en bied eerlijke feedback op een constructieve manier, zodat mensen er echt iets mee kunnen doen en weer tot bloei kunnen komen.”

LaNSCO is een toporganisatie omdat…

“LaNSCO onderscheidt zich door de expertise die zij in huis hebben, waarmee ze coöperaties kunnen adviseren en verbinden. Ze hebben een toegewijd team dat zich bezighoudt met het oprichten van nieuwe sociale coöperaties, het ondersteunen van bestaande coöperaties, het aanbieden van trainingen en het op de kaart zetten van de sociale coöperatie door te lobbyen. Bovendien hebben ze recentelijk hun eigen fonds opgericht, het LaNSCO Fonds, waarmee ze nieuwe en bestaande coöperaties ook financieel kunnen ondersteunen. Echt top!”

Heb je advies voor LaNSCO?

“Mijn advies voor LaNSCO is om minder bescheiden te zijn. Met een klein team verrichten we uitstekend werk en zijn we een professionele organisatie die nog steeds leert en zich ontwikkelt. LaNSCO is een autoriteit op het gebied van sociale coöperaties. Met ons netwerk aan sociale coöperaties mogen we meer naar buiten treden en echt trots zijn op deze beweging waar we allemaal mee bezig zijn.”

Wil je meer weten of contact opnemen? Je kunt Jacqueline bereiken via haar mail of telefonisch door te bellen naar 06 2605 04 12.