De kracht van samen en de power van onderaf zie je terug bij sociale coöperaties. Samen sta je sterker! Dit credo werd dan ook op zaterdag 13 april kracht bijgezet toen LaNSCO zich aansloot bij de We Doen Het Samen-coalitie tijdens het gelijknamige festival in Amersfoort. 

De We Doen Het Samen-coalitie, met partners als LSA, Katalys, LVKK, Nederland Zorgt Voor Elkaar, Oranje Fonds, NOV Platform Vrijwilligers, Stichting DOEN en VSBfonds, roept politiek, overheden, bedrijven en beleidsmakers op om samen te werken met actieve lokale gemeenschappen. Niets Over Ons, Zonder Ons. Tijdens het festival werd het Actieprogramma We Doen Het Samen gelanceerd en overhandigd aan Burgemeester Achmed Marcouch.

“Geef gemeenschappen aandacht, zeggenschap, eigendom, passende wetten, financiering en de kennis om continuïteit en kwaliteit te borgen. Maak ze vanzelfsprekende en gelijkwaardige partner. Niet overheid en markt, maar overheden, bedrijven én gemeenschappen kunnen samen de maatschappij van de toekomst vormgeven.”

LaNSCO’s deelname onderstreept onze toewijding aan samenwerking en versterking van lokale gemeenschappen. Samen kunnen we meer bereiken en een positieve impact maken. Voor meer informatie over de coalitie en het Actieprogramma bezoek de website van We Doen Het Samen.