LaNSCO als Sociale Coöperatie-coach

Wil je een Sociale Coöperatie (Soco) opzetten of zoek je hulp voor een bestaande Soco? LaNSCO helpt Soco’s bij alles wat je onderweg tegen kunt komen. Bij de start kunnen we bijvoorbeeld helpen met voorbeelddocumenten, subsidieaanvragen en het opstellen van begrotingen.

Ook brengen we jou als initiatiefnemer graag in contact met collega’s die meer ervaring hebben. Zij kunnen je vanuit de praktijk allerlei ideeën en praktische tips geven. Zo zorgen we samen dat je Soco goed is opgezet en sterk staat in de onderhandelingen met allerlei instanties.

Vertegenwoordiging bij de gemeente

Een belangrijke rol van LaNSCO is die van coach in de omgang met de gemeente. Als de gemeenteorganisatie in eerste instantie geen initiatiefnemer is, kost het soms wat moeite om de verantwoordelijken in het Sociaal Domein te overtuigen van de waarde van een Sociale Coöperatie.

Soms zien ambtenaren vooral de problemen en niet de mogelijkheden. LaNSCO heeft dan de ervaring, de autoriteit én de argumenten om toch de weg te vinden naar succesvolle samenwerking.

Hulp bij het dagelijks beheer

Een Soco beheren is verantwoordelijk werk. Als meer ondernemers zich aansluiten, wordt het soms moeilijk om de Soco te managen. Iedereen heeft eigen ideeën, er moeten financiële afspraken gemaakt worden en er is een sluitende administratie nodig.

LaNSCO helpt graag bij dit soort organisatorische zaken. Als landelijke organisatie kennen we veel verschillende Soco’s en weten we dus ook heel goed wat er nodig is. We weten wat er allemaal kan. Door tijdig LaNSCO in te schakelen hoef je niet zelf het wiel uit te vinden.

Wat kan LaNSCO voor jóu doen?

Wil je een Sociale Coöperatie starten of ben je al bezig en heb je hulp nodig om vérder te komen? Neem gerust contact met ons op. LaNSCO is er om sociaal ondernemers te helpen samen te werken aan een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

Op de hoogte blijven van het nieuws van LaNSCO? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.