Op 21 en 28 november van 10 – 13 uur organiseert het ANE een training voor gemeente ambtenaren van Amsterdam. Deze training is mogelijk gemaakt door het VSB fonds en wordt kosteloos aangeboden. Dus grijp je kans en doe mee: meld je nu aan.

Doe mee en meld je hier aan

Ervaar de situatie van mensen in de bijstand en ontdek hoe je jouw taalgebruik, houding en gedrag hierop kunt afstemmen.

Deze training bestaat uit twee onderdelen gericht op bewustwording vergroten en toepassen in de praktijk. Download de folder. Alle factoren komen aan bod die belangrijk zijn bij het handelen vanuit het klantperspectief. De training wordt gegeven door een trainer en ervaringsdeskundige:

dagdeel 1. Serious game ‘1 uur in de bijstand’ 

Ervaar met de serious game wat er gebeurt als je vanuit eenstabiele situatie terugvalt op een uitkering. Een unieke ervaring waarbij je niet van buitenaf naar de doelgroep kijkt, maar een uur lang zelf de doelgroep bent. Ontdek hoe het is om vanuit die situatiekeuzes te moeten maken en hoe beperkt die keuzeruimte soms is.

dagdeel 2. Beter mensen ondersteunen in en uit de armoede

Je hebt ervaren hoe het is om in de bijstand te zitten. Hoe pas je de opgedane inzichten toe in jouw werk? Tijdens de vervolgtraining ga je aan de hand van theorie over de gevolgen van een gebrek aan geld, pro actief aan de slag met met je (eigen) casuïstiek om dit toe te passen in de praktijk.

aanmelden

Man en vrouw aan bureau in gesprek met de tekst: training Vakmanschap voor overheidsmedewerkers, in en uit de bijstand