0625058155 info@lansco.nl

WIE ZIJN WIJ?

Erna Smeekens

Erna Smeekens

Erna heeft een landbouw en onderwijsachtergrond. Ze is moeder van 4 inmiddels volwassen boys. Erna is internationaal IA-NLP trainer, mBIT en NVC trainer en motivational speaker. Ze is ook hoedster en kartrekker van De Vrije Uitloop in Breda, die ze ook mede heeft opgericht. Samen met het team van Cordaid verspreidt ze sinds 2015 haar kennis en ervaring over coöperatief scharrelondernemen. Sinds 2018 doet ze dat als onderdeel van het team LaNSCO. Daarnaast werkt ze met Nicole Estejée samen aan het verspreiden van het bijzonder statuut. Erna is enthousiast, enthousiasmerend, een goeie verhalenvertelster, ziet overal mogelijkheden en kansen en gelooft dat Elk mens er Toe Doet. Tamelijk wars van structuren, wat meteen ook haar valkuil is. Evenals Jessica is haar valkuil teveel leuks tegelijkertijd, dus focus is lastig. Wel veel energie. Veel idealisme, liefhebber van informeel en diepgang. Als ze gelooft in iets houdt weinig haar tegen.

Hans Udo

Hans Udo

Hans is werkend geweest in veel verschillende functies. Hij is opgeleid in de Elektrotechniek, Personeel en Arbeid, diverse onderdelen van het Nederlands recht, Arbeidsbemiddeling en Re-integratie. Hij heeft zowel bij de overheid gewerkt als in het bedrijfsleven. Hans is analytisch sterk en heeft daardoor helder voor ogen hoe de werkzaamheden aangepakt kunnen worden. Verder is hij resultaatgericht en pas tevreden als de beoogde kwaliteit is bereikt. Binnen een team wordt hij gezien als een stabiele factor, die vanuit rust en ratio plannen handen en voeten kan geven.
Hans is vader van twee dochters (17 en 23) en assistent-trainer NLP en NVC, Top coach mBIT, mede oprichter van De Vrije Uitloop in Breda en ook een van de 4 LaNSCO team-leden. 

Jessica de Ruijter

Jessica de Ruijter

Jessica heeft een achtergrond als projectmanager en lobbyist binnen de ontwikkelingssamenwerking. Zij is nu sociaal ondernemer en is momenteel uitvoerend bestuurslid van de sociale onderneming StadsLAB033. Vanuit deze onderneming is ze medeoprichter van de sociale coöperatie de Blauwe Paraplu in Amersfoort.
Jessica houdt van pionieren, nieuwe wegen ontdekken. Ze is goed in nieuwe initiatieven van de grond te trekken, netwerken en communities op te bouwen. Zij kan ook goed inhoudelijke stukken en rapportages schrijven. Zij is enthousiast en zeer gedreven. Dit is ook haar valkuil omdat ze veel dingen interessant vindt. Ze kan met teveel dingen tegelijkertijd bezig zijn, waardoor ze soms focus en voortgang mist. Jessica is ook minder goed in externe communicatiemiddelen, zoals websites ontwikkelen en online groepen modereren. Het derde LaNSCO-Team-lid. 

Diet Grosheide

Diet Grosheide

Diet is sinds een paar jaar met pensioen. Zij heeft als opleidingsachtergrond Academie voor Lichamelijke Opvoeding en een studie filosofie. Ze heeft werkervaring als docent, onderzoeker en in beleidsadvies- en managementfuncties op het terrein van opleiding, ontwikkeling en arbeidstoeleiding. Rode draad is de interesse in (het faciliteren van) ontwikkeling van mensen, met name van degenen die het wat minder getroffen hebben in het leven. Actief bij StadsLAB033 vanaf september 2014 en van daaruit een van de initiatiefnemers van de sociale coöperatie ‘Blauwe Paraplu”. En van daar uit ook als teamlid bij LaNSCO terecht gekomen.
Altijd op zoek naar mogelijkheden voor sociale innovatie. Tevens als vrijwilliger actief in scholingsprojecten in Zuid-Afrika. Haar kracht is: enthousiast, graag bezig met nieuwe dingen, zowel praktische als theoretische kant, analytisch, (mee)denker en werkt graag samen. Zwakke kanten: administratieve zaken, veel dingen interessant vinden, meer starter dan onderhouder.