Op 7 november vierden we met trots het 10-jarig jubileum van sociale coöperaties in Nederland. Het was een prachtige dag met een fantastische opkomst van leden van sociale coöperaties, toegewijde coördinatoren, onze partners en overheidsprofessionals. Als je het evenement hebt gemist of graag de foto’s wilt bekijken, kun je deze terugblik lezen.

LaNSCO Anthem

Het jubileumfeest begon met het indrukwekkende LaNSCO anthem, mede mogelijk gemaakt door Roger van Doorn, van Rovado Music, lid van Scope in Delft. Na het anthem volgde een boeiend panelgesprek met de grondleggers van het concept van sociale coöperaties. Hans Udo en Erna Smeekens, Cees Meeuwis, Kristel Ashra en Guus Koster gingen met elkaar in discussie over de huidige en toekomstige rol van sociale coöperaties in Nederland. Vervolgens betraden enkele leden van sociale coöperaties het podium om hun persoonlijke verhalen te delen.

Catering door eigen leden

Vintage Groove en LucieJ & Exanimo zorgden voor een spetterend optreden met vrolijke nummers. Ondertussen was Mohamed Osman van Adulis druk bezig in de keuken, waar hij heerlijke samosa’s bereidde waar iedereen van kon genieten. Alaa en Ola Shams van Bites by Ola stonden met hun kleurrijke foodtruck op het terrein om alle aanwezigen te voorzien van een smakelijke Syrische lunch.

NOS-journaal

Na de lunch was het tijd voor ons eigen NOS-journaal (Nieuws uit de Sociale Coöperaties). In dit journaal werd de geschiedenis van 10 jaar sociale coöperaties in Nederland belicht. Wil je de uitzending terugkijken? Stuur dan een mail naar info@lansco.nl.

Toekomst

We kijken terug op een zeer succesvol jubileumfeest dat nogmaals heeft onderstreept hoe waardevol sociale coöperaties zijn. Ben je benieuwd naar hoe de toekomst eruitziet als de aanwezigen het voor het zeggen hadden? De resultaten van de ingevulde wenskaarten kun je hier bekijken. Download ook het online magazine